Något att se fram emot • Upp till -55% • Fri frakt & hemleverans   Läs mer

2021-05-20 av Johanna Lindholm

Upplevelser

Staycation

Hemester, staycation eller svemester, kärt barn har många namn och att spendera sin semester runt om i vårt avlånga land blir allt mer populärt. Så hoppa på tåget och ta en hemester i sommar, res runt i Sverige och upptäck nya magiska platser. 

Staycation

Passa på att ta en semester där du och någon du tycker om upptäcker nya platser i Sverige. Eller varför inte planera en roadtrip med kompisgänget där ni besöker olika platser för att uppleva roliga, spännande och intressanta saker tillsammans. Det är det utmärkt sätt att skapa minnen på som ni kommer att bära med er resten av livet.

Att semestra på hemmaplan och resa inrikes är både ett hållbart och billigt sätt att resa på. Som en bonus får du chansen att upptäcka alla Sveriges vackra platser. Häng med så ska vi berätta om  några av de fantastiska platser och upplevelser som vi rekommenderar att du testar på i sommar.

 

Staycation Stockholm

Föredrar du upplevelsen i luften, på marken eller i vattnet? I Stockholm finns ett brett utbud av upplevelser både högt över marken och även under vattenytan. Här kommer tre tips för dig som vill spendera din staycation i Stockholm i sommar.
 1. 1

  Upplev Stockholm från ovan

  En helikoptertur är nog en upplevelse som står på många människors bucketlist. Så varför inte göra slag i saken och ta med dig en vän och upplev Stockholm från ovan? Njut av fantastiska vyer och när ni flyger över skärgården kommer du förstå varför Stockholm ofta kallas för Nordens Venedig. Detta är en upplevelse som rekommenderas till alla och som vi garanterar kommer bli ett fantastiskt minne för livet. 

  Staycation
 2. 2

  Att åka segway är ett enkelt, smidigt och roligt sätt att uppleva städer, testa själv!

  Om du hellre vill uppleva Stockholm från marken rekommenderar vi en segway tour.Upplev vår huvudstad på ett helt nytt och unikt sätt. I Stockholm finns det flera olika sightseeing turner att välja mellan, kanske du vill se Djurgården, Södermalm eller centrala Stockholm? Valmöjligheterna är oändliga.

  Staycation
 3. 3

  Det bästa av två världar - en brunchkryssning genom Stockholms skärgård

  Slå två flugor i en smäll och upplev Stockholms skärgård från vattnet samtidigt som du njuter av en fantastisk brunch.Ombord på M/S Stockholm bjuds du på en brunchbuffé med ett dessertbord som vi kan lova lämnar dig mätt och belåten. Under 3 timmar får ni njuta av såväl mat som en fantastisk vy när ni glider fram genom Stockholms skärgård. Luta dig tillbaka och avnjut av både förstklassig mat och utsikt.

  Staycation


Naturnära upplevelser i den Svenska naturen

Att Sverige har mycket skog är inget nytt och forskning visar att vi mår bättre när vi spenderar tid ute i naturen. Så varför inte planera in en upplevelse ute i naturen i sommar? 

 

 1. 4

  Upplev lugnet på Klarälven

  Har du också drömt om att glida fram längst med Klarälven på en timmerflotte du byggt tillsammans med dina vänner? Say no more, vi har den perfekta upplevelse just för dig! Där du tillsammans med dina vänner eller familj bygger en egen timmerflotte, självklart finns en instruktör med som guidar er under bygget. Efter en god natts sömn i en mysig stuga är det dags för er att ge er ut på Klarälven på er egenbyggda timmerflotte. Under dagens resa får ni passa på att stanna till vid sandbankar och liknande för att ta ett dopp eller för att kanske köpa sig en svalkande glass. Det här är en upplevelse utöver det vanliga! 

  Staycation
 2. 5

  Testa din pricksäkerhet på skjutbanan utanför Karlstad

  En flottur på Klarälven kanske inte är för dig, men kanske en unik skytteupplevelse är mer din melodi? Under tre timmar får ni ta del av intressanta historier kring olika vapen, får lära er mer om respektive vapen och självklart testa skjuta med en mängd olika gevär och pistoler. Vem i kompisgänget är egentligen stadigast på handen? Är det du eller din partner som är pricksäkrast? Här får ni svaret på just den frågan samtidigt som ni skapar minnen för livet tillsammans. Det här är en helt unik skytteupplevelse på vår utomhus skjutbana utanför Karlstad. Här ni får ni uppleva både unika gevär och pistoler som du troligast bara sett på film!

  Staycation
 3. 6

  Upplev naturen nära Göteborg när den är som bäst med denna upplevelse 

  Det är riktigt bra för kropp och själ att spendera så mycket tid som möjligt ute i naturen. En av de sakerna du kan göra är att laga mat utomhus på ett Trangia-kök i skogen med fantastisk utsikt över en sjö. Man kan riktigt höra Per Gessles toner av “På en sten, i en skog vid en sjö” klinga. Upplevelsen börjar med att vi kommer vandra genom vacker skogsmiljö i ca 5 km tills vi anländer till sjön, där vi slår läger för dagen. Denna underbara upplevelse hittar du i Alingsås som ligger utanför Göteborg.

  Staycation

Spendera en del av din staycation i Åre och upptäck allt som finns att erbjuda

Många förknippar nog Åre med skidåkning och vintersemester, men denna jämtländska pärla har mycket att erbjuda året runt! Vi rekommenderar varmt att  planera in en tur till Åre för att uppleva alla fantastiska natur-rika upplevelser som finns här. 
 1. 7

  Upptäck bergets hjärta

  En av dessa är en riktigt spännande grottkrypning i Kvarnbäckslabyrinten som du hittar bakom Åreskutan. Det är en labyrint av gångar där vissa är 350-400 meter långa. Du får krypa, åla och vada fram genom passagerna när du utforskar grottan. Du kommer lämna grottsystemet lite lerigare, lite smutsigare men framförallt mycket gladare och med minnen du kan berätta om för vänner och familj.

  Staycation
 2. 8

  Upplev Åre från luften

  Människan har alltid drömt om att kunna flyga, i Åre har du chansen att prova på att skärmflyga över staden och upplev naturen från ett äkta fågelperspektiv. Tillsammans med en erfaren instruktör så du säkert kan njuta av utsikten och känna vinden i ansiktet. En riktig adrenalinkick och definitivt något du aldrig kommer glömma. 

  Staycation
 3. 9

  Susa ner för skidbacken tillsammans med familjen

  I Åre har vi också en annan ny unik och spännande upplevelse som kallas för Mountain Cart. Här tar du dig ner för en skidbacke i en mountain cart samtidigt som du, förhoppningsvis, njuter av utsikten men med största sannolikhet också sladdar i kurvor och svängar. Det är otroligt kul och garanterat något som du inte har upplev förut. Upplevelsen finns i två varianter, en som är anpassad för hela familjen och en med fokus på hög hastighet och spänning.

  Staycation

Är du ute efter en härlig adrenalinkick kan du testa någon av dessa upplevelser:

Somliga av oss jagar adrenalinkickar mer än andra, tillhör du dom? Då har vi upplevelserna för dig, runt om i hela landet!
 1. 10

  Utmana dig själv i en höghöjdsbana i sommar

  En underbar aktivitet som passar utmärkt att göra denna sommar är att åka zipline ellerta dig genom en höghöjdsbana eller äventyrsbana.Vi har flera platser runt om i Sverige som erbjuder höghöjdsbanor och äventyrsbanor. Våra upplevelser som innehåller bara ziplinor finns i Klavreström och Hässleholm. Dessa upplevelser är både otroligt roliga och lagom utmanande. Vår höghöjds-och äventyrsbanor har olika höjder och olika många hinder vilket gör det roligt och lätt för dig att välja just den bana som passar dig bäst.

  Staycation
 2. 11

  Upplev känslan av att köra världens snabbaste bil


  Porsche 911 Turbo S, en drömbil för många bilfantaster. Nu kan drömmen slå in och du kan få uppleva kraften och känslan av att susa fram i världens snabbaste bil. Bilen har runt 700 hästkrafter och känslan när du sätter dig bakom ratten är oslagbar. Modellen är specialutrustad med ett utvändigt och invändigt kolfiber-kit från Techart,vilket gör den till ett riktigt drömmigt ögongodis. Kort sagt är detta sportbilarnas sportbil. 

  Staycation
 3. 12

  Spatsera runt på ett slottstak i sommar

  Har du hört talas om takvandring någon gång? Kanske inte. Det är en spännande upplevelse där du får se staden från ett lite annorlunda perspektiv. Hur många av oss har inte drömt om att vandra på ett slottstak någon gång? Just detta kan du få uppleva i Uppsala i sommar. Takvandring är en kittlande och alldeles fantastisk upplevelse. Du får låna säkerhetsutrustning och turen är guidad av en erfaren guide och takvandrare. 

  Staycation


Upplev romantiska stunder tillsammans med någon av dessa upplevelser

Skäm bort någon du älskar lite extra i sommar, kanske med en massage, ett restaurangbesök eller med någon av upplevelserna nedan:
 1. 13

  Flyg ljudlöst genom luften över Sveriges landskap

  Denna sommaren är det perfekt att planera in en romantisk upplevelse för dig och någon du håller kärt. Att överraska din käresta med en luftballongtur är verkligen något extra. Ni får vara med från start till mål, från att hjälpa till att veckla ut och blåsa upp ballongen till att skåla i bubbel när turen är avslutad. Känslan av att i princip ljudlöst glida fram över Sveriges vackra landskap är magisk. Det här är en upplevelse långt utöver det vanliga.

  Staycation
 2. 14

  En äkta staycation på hotell

  Och eftersom vi är inne på temat roadtrip så kan du ju ta med dig någon speciell för att bo på hotell en helg och uppleva något fantastiskt i just den staden ni väljer att semestra i. Ni hittar denna upplevelsen i flera orter runt om i Sverige och det är en perfekt början på en upplevelserik och minnesvärd helg på en vacker plats.

  Staycation

Vi på happy-day.se hoppas att du har fått lite ny inspiration för vad du kan hitta på i sommar under din staycation. Börja planera sommaren redan idag för att ni ska hinna uppleva så mycket som möjligt. Åka till platser ni tidigare bara pratat om att ni vill besöka och spendera mycket tid ute i naturen för att det är så bra för både kropp och själ.