Upplevelser att se fram emot • 3 års giltighet • Fri frakt & Hemleverans Läs mer

2022-03-09 av Emelie Zakrisson

Bröllopspresent

Då ger du bort bröllopspresenter - det här behöver du tänka på

En guide med allt du behöver veta när du ger bort en bra bröllopspresent

Att ge bort en bröllopspresent till paret som gifter sig är ett sätt att fira kärleken tillsammans och för att visa din uppskattning gentemot bröllopsparet. Men det finns några saker som är bra att tänka på när man ger bort en bra bröllopspresent. Vi listar allt du behöver veta. 

Då ger du bort bröllopspresenter - det här behöver du tänka på

Ge bort presenten i rätt tillfälle

Vanligtvis ger du bort bröllopspresenten i samband med bröllopet. Ett bra tillfälle brukar oftast vara i samband med festen eller om paret själv bestämt att gästerna ska överlämna presenterna innan vigseln. När du ger bort en bröllopspresent är det värt att tänka på att presenten troligtvis kommer att ligga framme på ett presentbord. Se därför till att lägga manken till och engagera dig för att den faktiskt ska vara fin att ge bort.

När du väljer upplevelser från oss på happy-day.se får du värdebevisen paketerade i lyxiga presentboxar med en fin rosett redo att läggas direkt på presentbordet! Vi har samlat flera tips på fantasifulla bröllopspresenter att ge som gåva. Du får själv välja bland våra olika boxar när du bestämt dig för vilken upplevelse du vill ge bort. Andra tips är att slå in bröllopspresenten i ett fint presentpapper, dekorera med en blomma eller knyt fast presenten med en ballong i helium. Det gör det lite extra personligt och genomtänkt. 

 

Undantagen - då är det okej att tänka annorlunda

Men det finns undantag när du ger bort en bröllopspresent. Om du vill överraska med en storslagen present såsom en ny bil eller en helikoptertur över staden direkt efter bröllopet får du tänka utanför ramarna. Kanske ska det vara ett tillfälle där alla gäster ska samlas för att tillsammans dela ögonblicket när du överlåter bröllopspresenten, eller en väldigt personlig stund mellan bara dig och paret. Innan du bestämmer dig för hur du vill göra är ett tips att prata med toastmastern eller toastmadamen. De har koll på schemat och när det skulle passa att få till överraskningen under dagen. 

Tips på storslagna bröllopspresenter:
  • Privat helikoptertur
  • Luftballongstur
  • Kör världens snabbaste bil
Då ger du bort bröllopspresenter - det här behöver du tänka på

Ge bort bröllopspresenten i efterhand

Om du inte kan medverka på självaste bröllopsdagen brukar det fungera lika bra att skicka över presenter till parets hem. Med vår leverans av upplevelsepresenter kan du välja att skicka gåvan direkt till parets brevlåda. Du kan även välja att få värdebeviset digital för att mejla över det direkt till paret. Ett tips då är att du samtidigt passar på att spela in en videohälsning från dig själv. På så sätt kan du göra det personligt trots att du inte kan lämna över presenten till de under bröllopsdagen.

Do´s and don´ts

En bröllopspresent blir sällan fel. Men det kan vara bra att ändå tänka på några saker för att göra det så bra som möjligt.

  • Fråga alltid vad paret faktiskt önskar sig. 
  • Utgår inte från dig själv, utgå ifrån paret. Vilka intressen har de, vad de länge pratat om eller vilken gemensam dröm de har.
  • Ge något som båda har nytta utav. Bröllop handlar om att fira kärleken mellan två parter, låt de handla om de två tillsammans. 

Tips på bröllopspresenter 

Har du svårt att veta vad du ska ge i present? Ingen fara. Vi har samlat tips på populära bröllopspresenter populära tips för bröllopspresenter.